Kandované šeříkové jedlé květy! Ozdoba pro Vaše skvělé dorty!

Vytisknout recept
Pokud se někdo doma opravdu nudí a chce mít naprosto exceletní dortíky je skvělé je ozdobit jedlými květy. Ptáte se kterými. No těmi hrozně velkými 🙂 šeříky. 
Postup je jednoduchý. Jako první si vemte tác a posypte ho moučkovým cukrem - tam budete již obalené květy odkládat. Promíchejte si v misce bílky, ať jsou tekutější. Vemte šeříky (bez zelené části květiny) a štěteček. Květ potřete bílkem, namočte ho krupicového cukru, odložte ho na tác s moučkovým cukrem (moučkový cukr je tam z důvodu nepřilepení se na podložku), pokládejte stopkou nahoru budou pak skvěle držet tvar. Opakujte tak dlouho jak Vás to bude bavit, nebo dokud jich nebude dostatek.  Doporučuji si k tomu dát skleničku*wine*.
Vyzkoušela jsem květy namáčet do bílku a nechala jsem je lehce okapat poté namočila do cukru a bylo na nich více cukru, ale asi o 0,5% ale ušetřila jsem si dostatek nervů a času. 🙂
Tác dejte na suché místo bez větru a asi 4 dny je nechte být. Skladujte je ve skleněných uzavíratelných dózách a využívejte při jakývkoliv příležitostech. Skvěle se hodí na vršek cupcaků.  Budete za hvězdu!
Dobrou chuť a pevné nervy!
 
P.S. Příště postup nafotím ale nějak sem na to pokaždé když jsem to zkoušela, nesebrala odvahu.;-)
Tereza
ks - Šeříkové květy
ks - Bílek
ks - Moučkový cukr
ks - Cukr krystal
příprava - --
vaření - --
Kategorie Chuťovka
Uvařila TerezaNáhlovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account