Dýňový chléb s ořechy

Vytisknout recept
Také často přemýšlíte, jak ještě využít dýni? Tento lahodný chlebíček si zamiluje celá rodina.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Klíč. slova domácí, netradiční
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 2 hours
Porce 8
Kalorie 261
Uvařila DagmarKostenková

Ingredience

  • 650 g hladké mouky
  • 250 g dýně
  • 200 ml vlažné vody
  • 150 g krémového sýra
  • 80 g lískových ořechů vcelku
  • 60 g mletých lískových ořechů
  • 1 jablko
  • 1 ks instatního droždí
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 0,5 lžíce skořice
  • špetka soli

Sýrová pomazánka

  • 200 g sýru feta
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce krémového sýra
  • 1 lžička dýňového oleje
  • 1 lžíce hořčice plnotučné
  • dle chuti sůl a pepř

Instrukce

  • Dýni a jablko oloupeme, zbavíme jádřince a obojí nastrouháme a zakápneme citronovou šťávou.
  • Droždí smícháme s v míse s moukou. Přidáme med, vlažnou vodu, 2 lžičky soli, sójovou omáčku, skořici a zpracujeme na hladké těsto. Přidáme strouhanou dýni, jablko, ořechy, sýr a krátce prohněteme. Zakryjeme a necháme kynout v teple asi 40 až 50 minut.
  • Vykynuté těsto vyklopíme z mísy a vyformujeme do obdélníkové formy na chléb, kterou jsme vymazali tukem. Pečeme v troubě rozehřáté na180 °C asi 60 minut.
  • Suroviny na pomazánku utřeme s prolisovaným česnekem a podáváme s dýňovým chlebem.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 261kcal | Tuky: 6g | Protein: 9g | Cukry: 45g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account