Také často přemýšlíte, jak ještě využít dýni? Tento lahodný chlebíček si zamiluje celá rodina.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Keyword domácí, netradiční
Čas přípravy 1 hourhod.
Čas vaření 1 hourhod.
Celkový čas 2 hourshod.
Porce 8
Kalorie 261
Uvařila DagmarKostenková
Ingredience
650ghladké mouky
250gdýně
200mlvlažné vody
150gkrémového sýra
80glískových ořechů vcelku
60gmletých lískových ořechů
1jablko
1ksinstatního droždí
2lžičkycitronové šťávy
1lžícemedu
1lžícesojové omáčky
0,5lžíce skořice
špetka soli
Sýrová pomazánka
200 gsýru feta
1stroužek česneku
2lžícezměklého másla
2lžícekrémového sýra
1lžičkadýňového oleje
1lžícehořčice plnotučné
dle chutisůl a pepř
Instrukce
Dýni a jablko oloupeme, zbavíme jádřince a obojí nastrouháme a zakápneme citronovou šťávou.
Droždí smícháme s v míse s moukou. Přidáme med, vlažnou vodu, 2 lžičky soli, sójovou omáčku, skořici a zpracujeme na hladké těsto. Přidáme strouhanou dýni, jablko, ořechy, sýr a krátce prohněteme. Zakryjeme a necháme kynout v teple asi 40 až 50 minut.
Vykynuté těsto vyklopíme z mísy a vyformujeme do obdélníkové formy na chléb, kterou jsme vymazali tukem. Pečeme v troubě rozehřáté na180 °C asi 60 minut.
Suroviny na pomazánku utřeme s prolisovaným česnekem a podáváme s dýňovým chlebem.