Dýňová polévka

Vytisknout recept
 
Nejprve ze všeho si připravím rychlo vývar. Do konvice dám vařit vodu a zaliji jí zeleninoví či jiný bujón a odložím na stranu. Dále si veškerou zeleninu očistím a nakrájím na kostičky ( na hokaidu mám nejraději, že se nemusí loupat). Do vyššího hrnce dám rozpustit máslo na kterém nechám orestovat nakrájenou cibulku s česnekem do změknutí. Poté co cibulka změkne přidám zbytek zeleniny a nechám ještě cca 2 min restovat  zaliji dle potřeby připraveným vývarem, tak aby byla zelenina potopená a vařím do změknutí. Odstavím z plotny a rozmixuji ponorným mixérem zaliji smetanou a dochutím solí, pepřem, kurkumou a pro milovníky pikantnějších verzí jako jsem já i chilli. Vrátím na plotnu promíchám a nechám ještě chvíli probublávat. Servíruji v hlubokém talíři posypané oříšky či semínky fantazii se meze nekladou ( přítel má nejraději s pistáciemi já s mamkou zase milujeme slunečnicová či dýňová semínka, na závěr přidám lžíci zakysané smetany a je to .
přeji dobrou chuť 🙂
 
 

1ks - Dýně hokaido
60g - Máslo
1špetka - Sůl, pepř, kurkuma, chilli
1ks - Zeleninový bujón
700ml - voda
100ml - smetana ke šlehání
1lžíce - zakysaná smetana
2ks - Mrkev
2ks - cibule
2stroužek - česnek
1hrst - semínka či oříšky
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Natálie Klaubertová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account