Nejprve ze všeho si připravím rychlo vývar. Do konvice dám vařit vodu a zaliji jí zeleninoví či jiný bujón a odložím na stranu. Dále si veškerou zeleninu očistím a nakrájím na kostičky ( na hokaidu mám nejraději, že se nemusí loupat). Do vyššího hrnce dám rozpustit máslo na kterém nechám orestovat nakrájenou cibulku s česnekem do změknutí. Poté co cibulka změkne přidám zbytek zeleniny a nechám ještě cca 2 min restovat zaliji dle potřeby připraveným vývarem, tak aby byla zelenina potopená a vařím do změknutí. Odstavím z plotny a rozmixuji ponorným mixérem zaliji smetanou a dochutím solí, pepřem, kurkumou a pro milovníky pikantnějších verzí jako jsem já i chilli. Vrátím na plotnu promíchám a nechám ještě chvíli probublávat. Servíruji v hlubokém talíři posypané oříšky či semínky fantazii se meze nekladou ( přítel má nejraději s pistáciemi já s mamkou zase milujeme slunečnicová či dýňová semínka, na závěr přidám lžíci zakysané smetany a je to .
přeji dobrou chuť :)
1ks - Dýně hokaido60g - Máslo1špetka - Sůl, pepř, kurkuma, chilli1ks - Zeleninový bujón700ml - voda100ml - smetana ke šlehání1lžíce - zakysaná smetana2ks - Mrkev2ks - cibule2stroužek - česnek1hrst - semínka či oříškypříprava - 15vaření - 30