
Makovec bez mouky
Protože se stravujeme zdravě, ale jsme taky jen lidé,
občas máme chuť na nějaké "sladké" .
Už tak tři roky peču zdravě, používám všechny jiné mouky,
jen ne klasické bílé, ale posledních asi půl roku rok, se snažím péct i bez mouky.
Nyní jsem narazila na makovník bez mouky,
tak jsem ho hned musela zkusit.
A věřte nevěřte, je vynikající, jen to je dost malá dávka.
Ale my jsme jen dva, takže pro nás stačí,
kde je větší rodina, tam doporučuji udělat dvojitou dávku.
Postup:
Začínáme suchými ingrediencemi,
takže do mísy si dáme malinko pomleté vločky, přisypeme vanilkový cukr,
prášek do pečiva a mák.
Vše promícháme a začneme přidávat nastrouhané (na hrubo) jablko,
med, citronovou šťávu a mléko.
Já jsem ho jako vždy malinko přihřála, aby nebylo studené.
Vše smícháte, je to otázka dvou, tří minut
a dáte do nějaké formy, vysypané strouhankou
nebo vyložené pečícím papírem.
Vložíme do předehřáté trouby
a pečeme na 160°C 35 - 40 minut.

