Drobenkový koláč

Vytisknout recept

Mouku, trochu Stévie, změklé máslo a prášek do pečiva zpracujeme na drobenku.

Nedivte se, že je tamvá, když je dělaná ze špaldové celozrnné mouky.

V míse si rozmícháme dva tvarohy s trochou medu, vanilkovým cukrem,

vejcem a trochou mléka.

Připravíme si misku ovoce, čerstvé, okapané kompotované nebo

i mražené, které já nechám tak 30 mint povolit.

 

Do formy dáme na pečící papír asi polovinu drobenky, na to tvaroh a pak ovoce,

dneska jsem volila jahody, meruňky, ostružiny a švestky.

 

Pěkně poskládáme na tvaroh a zasypeme druhou půlkou drobenky.

Dáme péci do vyhřáté trouby, zprvu na 5 minut na 180°C,

pak cca 40 minut na 160°C, ale pozor, každému peče trouba jinak.

Takže zde použijte selský rozum a své zkušenosti.

Koláč je dobré po vychladnutí dát do lednice, druhý den je nejlepší (když zbyde)

Dobrou chuť přeje Hudlenka


2hrnek - špaldová mouka
1ks - prdopeč
1lžíce - Stévie
2ks - tvaroh
1ks - vejce
1ks - vanilkový cukr /zdravý/
1dcl - mléko
ks - ovoce dle sebe
120g - máslo
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account