Mouku, trochu Stévie, změklé máslo a prášek do pečiva zpracujeme na drobenku.
Nedivte se, že je tamvá, když je dělaná ze špaldové celozrnné mouky.
V míse si rozmícháme dva tvarohy s trochou medu, vanilkovým cukrem,
vejcem a trochou mléka.
Připravíme si misku ovoce, čerstvé, okapané kompotované nebo
i mražené, které já nechám tak 30 mint povolit.
Do formy dáme na pečící papír asi polovinu drobenky, na to tvaroh a pak ovoce,
dneska jsem volila jahody, meruňky, ostružiny a švestky.

Pěkně poskládáme na tvaroh a zasypeme druhou půlkou drobenky.
Dáme péci do vyhřáté trouby, zprvu na 5 minut na 180°C,
pak cca 40 minut na 160°C, ale pozor, každému peče trouba jinak.
Takže zde použijte selský rozum a své zkušenosti.
Koláč je dobré po vychladnutí dát do lednice, druhý den je nejlepší (když zbyde)
Dobrou chuť přeje Hudlenka
2hrnek - špaldová mouka1ks - prdopeč1lžíce - Stévie2ks - tvaroh1ks - vejce1ks - vanilkový cukr /zdravý/1dcl - mlékoks - ovoce dle sebe120g - máslo příprava - 10vaření - 45