DOMÁCÍ VEGAN NUTELLA

Vytisknout recept
Jednou za čas mě přepadne neovladatelná chuť na klasické prasečinky v jídle, kterým je například právě Nutella! Když jsem v obchodě hledala veganské čokoládové krémy, které by měli zároveň kvalitní složení, rozhodla jsem se, že si takový oříškový krém mohu vlastně jednoduše připravit
i doma!
Pokud máme neloupané lískové ořechy, dáme je na pekáč do vyhřáté trouby na 180 – 200°C, bude stačit pouze 10 – 15 minut, je potřeba dávat pozor, aby se nepřipálili. Po vychladnutí, jde slupka krásně dolů.
Poté oloupané ořechy rozmixujeme do hladkého prášku, k tomu přidáme trochu vody a zbytek surovin, tedy kokosový olej, kakao, ovesnou smetanu, med a opět mixujeme alespoň minutu
až je konzistence zcela hladka.
Množství ingrediencí upravujeme dle potřeby a chuti.
TIP: Kokosový olej = čím více ho přidáme, tím více bude krém tuhý, Ovesná smetana = čím více, tím bude konzistence krémová až tekutá
 

100g - LÍSKOVÉ OŘÍŠKY
1lžíce - KOKOSOVÝ OLEJ
1dcl - ČISTOU VODU
2lžička - KAKAO
30ml - OVESNOU SMETANU (může být i jiná, ale oves tomu dá větší jemnost)
1lžička - Med (Javorový, datlový sirup, nebo jiný druh sladidla dle tvých preferencí)
příprava - 5
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila KláraKufová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account