Jak na domácí trdelník? Je to snadné!

Vytisknout recept
Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. 
Smícháme mouky, máslo, vejce, sůl, cukr, přidáme kvásek a necháme vykynout cca 35 minut. Těsto rozdělíme na dlouhé válečky a omotáme okolo trubiček pomazaných tukem, (nebo okolo zavařovacích skleniček. Ty obalíme alobalem bez něj by těsto nedrželo) a proužky těsta jimi obtočíme) a jemně těsto roztlačíme, aby se hezky roztáhlo. Pečeme na 170-180 stupňů na 20 minut.
Po vyjmutí trdelníku z trouby ještě chvíli počkáme, poté trdelník i s alobalem opatrně stáhneme ze sklenice. Alobal odstraníme a máme hotovo.

300g - Polohrubá mouka
200g - Hladká mouka
80g - Máslo
70g - Cukr moučka
220ml - Mléko
2ks - Vejce
1ks - Droždí
špetka - Sůl
ks - Skořice, cukr moučka, mleté ořechy, vanilkový cukr
příprava - 20 minut
vaření - 40 minut
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LudmilaJedličková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account