Domácí sýr z rostlinného mléka

Vytisknout recept
Přemýšlíte, jak vyrobit domácí veganský sýr? Tady je!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Krok 1
  • 350 ml mléka kokosové, sojové a pod.
  • 4 Pl. kvasnicové vločky
  • 2 Pl. Agar-Agar
  • 1 1/4 Čl soli
  • 1/2. Čl česneku
  • 1/4. Čl papriky dle chuti klidne i čili
  • Krok 2
  • 80 Gr. Kyselého nálevu ze zelí a pod., lze nahradit 70 ml vody s 2 Pl. umeocta
  • 1 1/2 Pl. Tapioka škrobu pokud jsou to kuličky, tak je nutné je rozmixovat na prášek

Instrukce

  • Všechny ingredience z kroku 1 pomocí metličky smíchat v hrnci a přivést k varu.
  • Ubrat plamen a za stálého míchání vařit 5 minut.
  • Odstavit z plotny a přidat smíchané ingredience z kroku 2.
  • Poté ještě 1 minutu povařit a přelít do olejem vymazané misky. Nechat ztuhnout.
  • Tento sýr se dá krájet na plátky, jako obloha na chléb, ale i strouhat na zapékané pokrmy nebo pizzu.
  • Koření lze nahradit podle libosti a chuti.
4 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    i ta je výborná…

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    No tak toto není nic pro mne, s výrobou sýrů jsem začala a skončila u domácí Lučiny. Ostatní si raději koupím.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    sýry mám ráda, ale zatím jsem se nepustila do jejich domácí výroby…

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Až bude čas a chuť…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account