Domácí sýr z rostlinného mléka | Ženy s.r.o.

Domácí sýr z rostlinného mléka

Print Recipe
Přemýšlíte, jak vyrobit domácí veganský sýr? Tady je!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredients

  • Krok 1
  • 350 ml mléka kokosové, sojové a pod.
  • 4 Pl. kvasnicové vločky
  • 2 Pl. Agar-Agar
  • 1 1/4 Čl soli
  • 1/2. Čl česneku
  • 1/4. Čl papriky dle chuti klidne i čili
  • Krok 2
  • 80 Gr. Kyselého nálevu ze zelí a pod., lze nahradit 70 ml vody s 2 Pl. umeocta
  • 1 1/2 Pl. Tapioka škrobu pokud jsou to kuličky, tak je nutné je rozmixovat na prášek

Instructions

  • Všechny ingredience z kroku 1 pomocí metličky smíchat v hrnci a přivést k varu.
  • Ubrat plamen a za stálého míchání vařit 5 minut.
  • Odstavit z plotny a přidat smíchané ingredience z kroku 2.
  • Poté ještě 1 minutu povařit a přelít do olejem vymazané misky. Nechat ztuhnout.
  • Tento sýr se dá krájet na plátky, jako obloha na chléb, ale i strouhat na zapékané pokrmy nebo pizzu.
  • Koření lze nahradit podle libosti a chuti.
4 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    i ta je výborná…

  2. No tak toto není nic pro mne, s výrobou sýrů jsem začala a skončila u domácí Lučiny. Ostatní si raději koupím.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    sýry mám ráda, ale zatím jsem se nepustila do jejich domácí výroby…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account