Domácí pizza ve tvaru srdce
Ingredience
Na těsto:
- 300 g hladké mouky plus trochu na vyválení a potření
- 200 g manitobské mouky lze nahradit např. pšeničnou celozrnnou nebo rýžovou moukou
- 400 g vody
- 3 g čerstvého droždí nebo 1,5 g sušeného
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje Costa d’Oro L‘Extra
- 11 g soli
- 1/ 2 lžičky cukru
Na pizzu:
- 200 g loupaných rajčat
- 250 g okapané mozzarelly
- bazalka
- extra panenský olivový olej
- sůl
Instrukce
- Rozmíchejte droždí s trochou vlažné vody a s cukrem a nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej, postupně přilévejte vlažnou vodu až vznikne soudržné těsto. Nechejte vykynout 12 až 48 hodin, následně ho rozválejte na plech lehce potřený olejem.
- Rozválejte pizzu tak, aby vytvořila trojúhelník a trojúhelník uprostřed nařízněte. Pokračujte rozválením obou polovin, aby vaše pizza měla tvar srdce.
- Na pizzu rozprostřetě rozmixovaná loupaná rajčata promíchaná se špetkou soli a oleje. Pizzu nechte asi 40 minut kynout ve vypnuté troubě.
- Poté zapněte troubu, nastavte teplotu na 200 stupňů na horkovzduch. Ideální je prvních 15 minut péct pizzu ve spodní části trouby, poté ji přesunout do střední části a dalších 10 minut dopékat. Nakonec přidejte dokonale okapanou mozzarellu a dejte pizzu ji do vyšší části trouby.
- Když se mozzarella rozpustí, přidejte bazalku a dopékejte dalších 5 – 6 minut.
Vypadá moc pěkně. My pizzu také doma moc neděláme. Manžel o ní nestojí.
Vypadá krásně, ale není to u nás nikterak vyhledávaný pokrm, manžel o to vůbec nestojí.
škoda, chápu… sto lidí, sto chutí…
Pizzu nemusíme, doma neděláme, nikde si ji nedáváme, i když ta srdíčková vypadá hezky ♥
Zpestření, někomu udělat radost.