Domácí pizza ve tvaru srdce

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky plus trochu na vyválení a potření
  • 200 g manitobské mouky lze nahradit např. pšeničnou celozrnnou nebo rýžovou moukou
  • 400 g vody
  • 3 g čerstvého droždí nebo 1,5 g sušeného
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje Costa d’Oro L‘Extra
  • 11 g soli
  • 1/ 2 lžičky cukru

Na pizzu:

  • 200 g loupaných rajčat
  • 250 g okapané mozzarelly
  • bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • sůl

Instrukce

  • Rozmíchejte droždí s trochou vlažné vody a s cukrem a nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej, postupně přilévejte vlažnou vodu až vznikne soudržné těsto. Nechejte vykynout 12 až 48 hodin, následně ho rozválejte na plech lehce potřený olejem.
  • Rozválejte pizzu tak, aby vytvořila trojúhelník a trojúhelník uprostřed nařízněte. Pokračujte rozválením obou polovin, aby vaše pizza měla tvar srdce.
  • Na pizzu rozprostřetě rozmixovaná loupaná rajčata promíchaná se špetkou soli a oleje. Pizzu nechte asi 40 minut kynout ve vypnuté troubě.
  • Poté zapněte troubu, nastavte teplotu na 200 stupňů na horkovzduch. Ideální je prvních 15 minut péct pizzu ve spodní části trouby, poté ji přesunout do střední části a dalších 10 minut dopékat. Nakonec přidejte dokonale okapanou mozzarellu a dejte pizzu ji do vyšší části trouby.
  • Když se mozzarella rozpustí, přidejte bazalku a dopékejte dalších 5 – 6 minut.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadá moc pěkně. My pizzu také doma moc neděláme. Manžel o ní nestojí.

  2. Vypadá krásně, ale není to u nás nikterak vyhledávaný pokrm, manžel o to vůbec nestojí.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Pizzu nemusíme, doma neděláme, nikde si ji nedáváme, i když ta srdíčková vypadá hezky ♥

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account