200gmanitobské moukylze nahradit např. pšeničnou celozrnnou nebo rýžovou moukou
400gvody
3gčerstvého droždínebo 1,5 g sušeného
1lžíce extra panenského olivového olejeCosta d’Oro L‘Extra
11gsoli
1/ 2lžičky cukru
Na pizzu:
200gloupaných rajčat
250gokapané mozzarelly
bazalka
extra panenský olivový olej
sůl
Instrukce
Rozmíchejte droždí s trochou vlažné vody a s cukrem a nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej, postupně přilévejte vlažnou vodu až vznikne soudržné těsto. Nechejte vykynout 12 až 48 hodin, následně ho rozválejte na plech lehce potřený olejem.
Rozválejte pizzu tak, aby vytvořila trojúhelník a trojúhelník uprostřed nařízněte. Pokračujte rozválením obou polovin, aby vaše pizza měla tvar srdce.
Na pizzu rozprostřetě rozmixovaná loupaná rajčata promíchaná se špetkou soli a oleje. Pizzu nechte asi 40 minut kynout ve vypnuté troubě.
Poté zapněte troubu, nastavte teplotu na 200 stupňů na horkovzduch. Ideální je prvních 15 minut péct pizzu ve spodní části trouby, poté ji přesunout do střední části a dalších 10 minut dopékat. Nakonec přidejte dokonale okapanou mozzarellu a dejte pizzu ji do vyšší části trouby.
Když se mozzarella rozpustí, přidejte bazalku a dopékejte dalších 5 – 6 minut.