Domácí lečo
Ingredience
- 1 kg paprik
- 1 kg rajčat
- 1 kg cibule
- 2 dcl oleje
- 3 lžičky soli
- pepř
- 1 lžíce červené papriky
Instrukce
- Umyjeme a očistíme si zeleninu.
- Nakrájíme každou zvlášť do mísy.
- Papriky na proužky
- Rajčata na osminky
- Cibuli na osminky a my ještě překrojíme.
- Do velkého hrnce dáme olej, přidáme cibuli a dusíme.
- Asi po 5. minutách přidáme papriky a opět dusíme, mícháme.
- Nakonec dáme rajčata.
- Celkově vše dusíme asi 20 minut.
- Osolíme, opepříme, dáme sladkou papriku.
- Poté postupně naplníme zavařovací lahve, které jsme předem vypařili horkou vodou.
- Zavíčkujeme
- Nakonec sterilizujeme asi 20 minut na 85°C.
- Potom ještě vyzkoušíme víčka a otáčíme dnem vzhůru.
- Uklidíme až po úplném vychladnutí.
VÝBORNÉ-
děkuji 🙂
Super to vyzkouším!
je to prima, děláme s manželem už několik let… on nakoupí, a pak mi vše nakrájí, já vyvařím sklenice a víčka, a vařím lečo :-), práce rozdělena…
Leni, chválím —-dříve jsem taky leccos “vyráběla”————–teď už mi to zdraví nedovoluje*
Jituš, já vím…, a říkám si, že dokud to jde, tak do toho jdeme..
Také děláme bez cibule.
jj, kamarádka taky dělá bez cibule, musím to někdy zkusit… protože za mě by tam být fakt nemusela 🙂
Taky děláváme. Je to super hlavně na zimu, když se člověku nechce vařit nebo nemá čas vařit. Jen děláváme bez cibule. Děda, který si lečo taktéž zavařuje, si ho takto jednou udělal a pak se mu to zkazilo. Měl zato, že to bylo kvůli cibuli. A tak se řídím jeho zkušeností. Stalo se ti to někdy, Leničko?
Anetko, nestalo… dělám leča už mnoho let… a jednou jedinkrát byla 1 sklenice asi špatně utažená, a zkvasila. Jinak ale nikdy ani více. My máme systém… já utahuji poprvé, manžel pak ještě 2xm, protože já nemám sílu. A při sterilizování víčka praskala, tak snad se všechna dobře zatáhla..
Šikovná. Prosím si jednu sklenici 😂
tak se tu cestou z dovolenky zastavte 🙂