218

Pudinková buchta

Vytisknout recept
Žloutky vymícháme s práškovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, olej, 1 dl vlažné vody (já dávám půl vody, půl rumu). Dobře vyšleháme a přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva, nakonec sníh.
Na syrové těsto nalijeme pudink, který jsme předtím udělali dle návodu z litru mléka (nezapomeň tam dát cukrJ ). Peče se to asi 20 minut na 170 stupňů. Upečený koláč poznáš tak, že ti na okrajích začne pudink tmavnout. Na upečený ještě horký koláč rozetřeme tři zakysané smetany, posypeme směsí z cukru krystal a skořice a necháme v chladu ztuhnout.
 
ilustrační foto
5ks - vajíčko
250g - cukr krystal
1ks - vanilkový cukr
1dcl - olej
1ks - prášek do pečiva
250g - hladká mouka
1lžíce - kakao
2ks - pudink vanilkový
1l - mléko
3-4ks - zakysaná smetana (krémovitá)
1-2ks - skořicový cukr
příprava - 15
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila PetraLubojacká

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account