Go Back
+ sklenice (8 porcí v jedné)

Domácí lečo

Vytisknout recept
Každý rok si děláme v tuhle dobu domácí lečo do sklenic. V zimě, kdy je zelenina drahá, jako když to najdeme.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 25 minutes
Porce 4 sklenice (8 porcí v jedné)
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 kg paprik
  • 1 kg rajčat
  • 1 kg cibule
  • 2 dcl oleje
  • 3 lžičky soli
  • pepř
  • 1 lžíce červené papriky

Instrukce

  • Umyjeme a očistíme si zeleninu.
  • Nakrájíme každou zvlášť do mísy.
  • Papriky na proužky
  • Rajčata na osminky
  • Cibuli na osminky a my ještě překrojíme.
  • Do velkého hrnce dáme olej, přidáme cibuli a dusíme.
  • Asi po 5. minutách přidáme papriky a opět dusíme, mícháme.
  • Nakonec dáme rajčata.
  • Celkově vše dusíme asi 20 minut.
  • Osolíme, opepříme, dáme sladkou papriku.
  • Poté postupně naplníme zavařovací lahve, které jsme předem vypařili horkou vodou.
  • Zavíčkujeme
  • Nakonec sterilizujeme asi 20 minut na 85°C.
  • Potom ještě vyzkoušíme víčka a otáčíme dnem vzhůru.
  • Uklidíme až po úplném vychladnutí.