Domácí játrová paštika

Vytisknout recept

Včera jsem se poprvé v životě pustila do domácí játrové paštiky...

 

Jater mi po očištění zbylo asi 400 g, nic jsem nevážila, dávala jsem vše od oka, ale musím se přiznat, že se mi paštika povedla.

 

Postup:

 

maso očistíte a nakrájíte na kousky, cibuli a česnek na drobno

 

do pánve dáte 2 lžíce sádla, na to cibuli a česnek a cca 2 minutky podusíte za stálého míchání. Pak přidáte koření (ne sůl ještě a ani pepř), já jsem dala grilovací, country koření, tymián a zase osmahnete chvilenku. Pak se přidají játra, která se dusí velmi krátkou dobu. Nesmí být hotová, ale ani krvavá, takže stále stojíte u plotny a mícháte, hlídáte. Za pár minut je hotovo.

 

Vše z pánve přendáte do mixéru, robota, nebo jako já do sekací nádoby a játra se rozsekají. Opět otázka pár minutek. Potom se teprve osolí, opepří, přidá se změklé máslo (asi 150 g) a šlehačka. Vše se promíchá do hladkého krému.

 

Vysteleme si formu plátky anglické slaniny a paštiku vlijeme, gumovou špachtličkou uhladíme.

 

V kastrolku rozhehřejeme kousek másla, tím to polijeme a necháme vychladnout. 

 

Nám chladlo asi 4 hodiny, paštika nemá chybu. Na to, že jsem ji dělala poprvé, tak jsem koření odhadla dobře. V receptech na netu se píše například koření na paštiku, ale to doma nebylo.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

PS. PŘÍŠTĚ ZKUSÍM PŘIDAT MANDLE NEBO BRUSINKY 🙂

 

 
500g - kuřecí játra
5stroužek - česnek
ks - koření - dle sebe
200g - máslo (odhadem)
2lžíce - sádlo
1ks - cibule
200ml - šlehačka 33%
10 -15 dkg - anglická slanina na vystlání formy
příprava - 15
vaření - 20
Kategorie Chuťovka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account