Domácí chléb pečený v hrnci

Vytisknout recept
Jednoduchá příprava, kterou zvládne každý.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1 hrnek pšeničné chlebové mouky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžičky soli
  • půl lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička octa
  • 2 hrnky studené vody

Instrukce

  • Veškeré suché ingredience promícháme.-
  • Přidáme vodu s kapkou octa a vypracujeme těsto.
  • To posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin.
  • Před pečením těsto v míse probereme vařečkou, přidáme (pokud chceme) semínka ,cibulku (smaženou- sušenou), znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut.
  • Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný kastrol i s poklicí (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Dodržet !!!!
  • Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem.
  • Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupňů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 - 30minut na 220 stupních.
  • Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.
9 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Uz jsem zkoušela několikrát, vždy se mi více rozjede a je z něho spíš placka, ale sní se, ne že ne 🙄

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      No tento se ti nemůže nijak rozjet, protože se celou dobu peče v hrnci, tam je tvar jasně daný 🙂

      • Lenka Hudečková 2 roky ago

        to jsem nezkusila, peču ho v zapékací skleněné míse, a tak má dost prostoru…nemám už kulatou, ale šišatou 🙂

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavý recept. To musím vyzkoušet.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Držím pěsti, nicméně věřím, že se podaří, není to žádná věda.

  3. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Domácí chléb jsme s manželem taky zkoušeli, dvakrát. Chuťově to připomínalo ciabattu. Ale vynikající, musíme se pochválit. 😀 To domácí má zkrátka hodně do sebe. Avšak – musí být čas…

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      No tento recept má tu výhodu, že těsto máte hotové do 15ti minut a chléb dáte péct až druhý den.

  4. NelaVávrová 2 roky ago

    Chválím, na tohle fakt nemám, to jsem zhnilá a jdu si koupit 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      No buďte v klidu, také nedělám až tak často, ale je pravda, že ve výsledku s tím zas tolik práce není a výsledek stojí za to.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account