Veškeré suché ingredience promícháme.-
Přidáme vodu s kapkou octa a vypracujeme těsto.
To posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin.
Před pečením těsto v míse probereme vařečkou, přidáme (pokud chceme) semínka ,cibulku (smaženou- sušenou), znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut.
Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný kastrol i s poklicí (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Dodržet !!!!
Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem.
Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupňů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 - 30minut na 220 stupních.
Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.