Cuketkový zázrak

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila BohunkaMészárosová

Ingredience

  • 1 ks Střední cuketa
  • 4 ks Brambora
  • 3 ks Paprika
  • 4 ks Rajče
  • 2 ks Mrkev
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Vývar
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 ks Protlak
  • 1 hrnek Kysaná smetana
  • dle chuti Majoránka, sůl, pepř
  • 1 lžíce Olej
  • 1 lžička Paprika
  • Petrželka

Instrukce

  • Pravidelně řeším, jak naložit s paprikou či rajčetem, když už nejsou zcela "fresh". Tohle je způsob, jak lze rychle a efektivně vyčistit lednici od zeleniny a jako bonus ještě zpracovat cuketu, kterou sice miluju, ale rodina ji považuje za nutné zlo. 
     
    Recept jsem před lety našla na netu a sama si ho pilovala, tak aby mi vyhovoval. Nepoužívám cibuli na základ, ale jednu tam vždy přikrájím, ideálně červenou. Příjemně křupe.
     
    V hrnci rozehřeju asi lžicí oleje a na něm osmahnu mrkev ,brambory a cuketu (nasekané na kostky). V tuto chvíli je možné buď osmahnout i česnek na plátky nebo si ho nechat až nakonec a protřít ho chvíli před ukončením varu. Pokud budete mít v rodině odpůrce bezmasých jídel, lze osmahnout  kousek klobásky na kolečka. Pak přidám lžičku sladké papriky a chviličku orestuji. Zaleju vývarem, dělám obvykle z kostky, ale to je samozřejmě na Vás. Vývar nedávejte všechen, potraviny by měli koukat. Přidám papriku na kostky a protlak. V tuto chvíli přidávám i cibuli na plátky nebo kostky. Vše povařím do změknutí a přisypu rajčata. Osolím a opepřím. Opět provařím, rajčata se rozvaří, přidám majoránku a česnek. Dávám taky jednu malou pálivou papričku, kdo má rád ostré, příjemně zpestří chuť. Doleju vývarem, ale jen tak aby to nebyla polévka, ale konzistence guláše. Pokud mám přidám petrželku a po chviličce vypnu. Na závěr přidám jedno balení kysané smetany, vše se tím zahustí. Podávám s chlebem. 
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account