Cukeťák jako od babičky | Ženy s.r.o.

Cukeťák jako od babičky

Vytisknout recept
Jednoduchý recept, který nezatíží vaše žaludky, navíc je plný živin. Stačí jen posbírat vše, co vám zahrádka nadělila nebo zaskočit za oblíbeným farmářem a dát se do přípravy. Cukeťák si získá vaše chuťové buňky a rychle se stane součástí lehkého večerního jídelníčku. Navíc skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 mladá cuketa zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky
  • 150 g tvrdého sýra typu gouda nastrouhaného
  • 100 g oblíbeného měkkého salámu
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky Babiččina volba
  • sůl muškátový oříšek
  • hladkolistá petrželka
  • doplňkově podle sezony – rajčátka sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi

Instrukce

  • Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.
  • Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.
  • Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account