crumble
Ingredience
Na těsto:
- 2 lžíce čekankového sirupu
- 5 lžic ovesných vloček
- 3 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 3 lžíce hladké mouky
- skořice
Na náplň:
- cca 20 švestek
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce čekankového sirupu
- skořice
Instrukce
- Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Dáme je do větší misky, přidáme lžíci mouky, čekankový sirup a zasypeme skořicí. Promícháme a rovnoměrně rozprostřeme po dně zapékací mísy.
- Do další mísy dáme čekankový sirup, ovesné vločky, hladkou mouku, kokosový olej, vlašské ořechy a skořici. Lžící nebo rukama vypracujeme drobivé těsto. Tím posypeme připravené švestky.
- Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
Z Tábora.
Tam jsme nedávno byli, škoda 🙂 Děkuji 🙂
My švestky máme, tak přijeďte!!! Uděláme si švestkový crumble.
Nerikejte dvakrat 😀 Odkud jste?
mňam, mňam, až budu mít švestky, asi se do toho pustím 🙂
My letos jen kupované. Vlastní úroda a od rodiny umrzla….letos je to bída ve všem.