
Čokoládovo-dýňový cheesecake - netradiční způsob využití dýně!
Ingredients
- 1 balení Snídaňové bebe sušenky
- 4 lžíce Změklé máslo
- 230 g Smetanový sýr (nebo mascarpone)
- 200 g Cukr krupice
- 250 - 300 g Dýňové pyré (Návod na konci receptu)
- 3 ks Vejce
- 3 lžíce Polohrubá mouka
- 1 lžička Dýňové koření
- 1 špetka Sůl
- 120 g Čokoláda
Instructions
- Máme tu další netradiční recept z dýně! Postup:Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně asi 20 centimetru vyložte pečicím papírem. V míse podrťte sušenky s máslem, abyste získali směs konzistence strouhanky. Natlačte ji na dno formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct.Sýr našlehejte dohladka, přidejte cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, koření a sůl. Nechte chvíli odpočinout.Čokoládu nechte rozpustit v míse nad hrncem s vroucí vodou a vmíchejte k ní 250 ml sýrové směsi. Zbylou směs nalijte do pečicí formy, na ni spirálovitě nalijte čokoládovou směs, abyste vytvořili zajímavé mramorování.Pečte 40 až 50 minut. Jak na dýňové pyré?Na množství požadované do receptu nakrájejte dýni o váze asi 500 g na měsíčky. Rozprostřete je na plech a lehce zakápněte olejem. Při teplotě 180 °C pečte asi půl hodiny. Změklou dužinu odřízněte nebo lžící odškrábněte od slupky a najemno rozmixujte tyčovým mixérem.