Valentínska pizza zo zemiakového cesta

Vytisknout recept
 
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené a nastrúhané) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. K zmesi pridáme hladkú múku a vymiešame hladké cesto.
Z cesta pripravíme 240g guľôčky a necháme podkysnúť hodinu pod fóliou.
Potom každú guľôčku rozvaľkáme do tvaru srdca a potrieme paradajkovým základom a obložíme podľa chuti.
Okraje natierame olivovým olejom alebo cesnakovým olejom. Pečieme v rozohriatej rúre na 250 °C.
900g - hladká múka
200ml - voda
80g - olivový olej
12g - droždie
10g - soľ
100g - zemiaky varené v šupke
příprava - -
vaření - -
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account