Čokoládové sachrové krychle s vločkou
Ingredience
Na těsto:
- 120 g másla
- 140 g cukr moučka
- 4 žloutky
- 60 ml Čerstvé smetany z Valašska ke šlehání
- 120 g čokolády
- mleté nové koření
- 4 bílky
- 120 g polohrubé mouky
Na dokončení:
- 150 g meruňkového džemu
- čokoládová poleva
- kakao
- bílá čokoláda
Instrukce
- Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a za občasného zamíchání ji necháme trochu zchladnout.
- V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny.
- Zašleháme do ní rozpuštěnou čokoládu a nové koření.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme spolu s prosátou moukou do našlehané hmoty.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a potřený máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 – 35 minut.
- Pokud pak do těsta zapíchneme špejli, nesmí se na ni lepit, ale nesmí být vysušené.
- Upečený plát necháme chvíli zchladnout na mřížce, pak ho pomocí papíru stáhneme z plechu a necháme zcela vychladnout.
- Upečený vychladlý plát potřeme meruňkovou zavařeninou, posypeme kakaem, necháme chvíli zatuhnout a pak ho nakrájíme na malé krychličky asi 3 cm.
- Potřeme je po stranách pomocí štětečku rozehřátou čokoládovou polevou (nebo je do čokolády namáčíme) a necháme na mřížce ztuhnout.
- Nakonec na krychličky nakreslíme tenkými linkami bílkové polevy vločky a necháme je zaschnout, a nebo je vytvoříme z bílé čokolády.
inspirace na příští rok 🙂
Ty vypadají nádherně
Ty budou velmi dobré.
je pěkné a zajímavé, to rozhodně 🙂
Zajímavé cukroví
Krásné a zvláštní cukroví.
originální a zase jiné cukroví, no pro letošek mám už splněno