Čokoládové sachrové krychle s vločkou

Vytisknout recept
Chuť není pouze výsadou aristokracie, dvorské kultury evropské, arabské nebo čínské minulosti, ani zcela novou záležitostí současných labužníků. V dějinách lidské společnosti patřil kalorický příjem mezi zcela zásadní téma. O to více si můžeme považovat doby dostatku, která rozvíjela i oblast gastronomie. A to i v otázkách lidové kultury, kam příprava pochutin, zcela jistě patří. Každá země připravuje lahůdky, kam zakomponovává typické ingredience dané země. Mlékárna Valašské Meziříčí inspiruje za pomocí tradičních českých výrobků k přípravě cukrovinek s chutěmi, které jsou více evropské.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 3 hours 40 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 5 minutes
Porce 6 osob
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

Na těsto:

  • 120 g másla
  • 140 g cukr moučka
  • 4 žloutky
  • 60 ml Čerstvé smetany z Valašska ke šlehání
  • 120 g čokolády
  • mleté nové koření
  • 4 bílky
  • 120 g polohrubé mouky

Na dokončení:

  • 150 g meruňkového džemu
  • čokoládová poleva
  • kakao
  • bílá čokoláda

Instrukce

  • Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a za občasného zamíchání ji necháme trochu zchladnout.
  • V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny.
  • Zašleháme do ní rozpuštěnou čokoládu a nové koření.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme spolu s prosátou moukou do našlehané hmoty.
  • Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a potřený máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 – 35 minut.
  • Pokud pak do těsta zapíchneme špejli, nesmí se na ni lepit, ale nesmí být vysušené.
  • Upečený plát necháme chvíli zchladnout na mřížce, pak ho pomocí papíru stáhneme z plechu a necháme zcela vychladnout.
  • Upečený vychladlý plát potřeme meruňkovou zavařeninou, posypeme kakaem, necháme chvíli zatuhnout a pak ho nakrájíme na malé krychličky asi 3 cm.
  • Potřeme je po stranách pomocí štětečku rozehřátou čokoládovou polevou (nebo je do čokolády namáčíme) a necháme na mřížce ztuhnout.
  • Nakonec na krychličky nakreslíme tenkými linkami bílkové polevy vločky a necháme je zaschnout, a nebo je vytvoříme z bílé čokolády.
7 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    inspirace na příští rok 🙂

  2. LucieGajdíková 2 roky ago

    Ty vypadají nádherně

  3. HelenaSvatková 2 roky ago

    5 stars
    Ty budou velmi dobré.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    je pěkné a zajímavé, to rozhodně 🙂

  5. LucieGajdíková 2 roky ago

    Zajímavé cukroví

  6. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Krásné a zvláštní cukroví.

  7. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    5 stars
    originální a zase jiné cukroví, no pro letošek mám už splněno

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account