Čokoládové cookies s pomerančovým krémem

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 16 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • SUROVINY NA TĚSTO
  • 70 g másla
  • 1/3 lžičky soli
  • 1/3 lžičky jedlé sody
  • 150 g krupicového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 25 g kakaa
  • 3 vejce M
  • 150 g nasekané hořké čokolády k rozpuštění plus 80 g nasekané čokolády nakonec do těsta
  • 50 g mletých ořechů mandle, lískové oříšky, vlašské
  • SUROVINY NA KRÉM
  • 100 g šťávy z červených pomerančů
  • 20 g citronové šťávy
  • 200 g smetany 40%
  • 70 g másla
  • 3 žloutky 50 g
  • 70 g cukru
  • 10 g vanilkového pudinkového prášku
  • JEŠTĚ POTŘEBUJETE
  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie
  • Moučkový cukr

Instrukce

  • POSTUP NA TĚSTO
  • 1Nad vodní lázní v misce rozpusťte společně čokoládu s máslem. Nechte vychladnout.
  • 2Prošlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Vmíchejte zchladlou čokoládovou směs a následně směs mouky, kakaa, ořechů, soli a sody.
  • 3Nakonec zamíchejte do těsta nasekanou čokoládu. Těsto dejte na půl hodiny až hodinu do lednice.
  • 4Rozehřejte troubu na horní a dolní ohřev na 180° C. Lžičkou tvarujte na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky (vrchovatá lžička) v dostatečné vzdálenosti od sebe (nechte cca 5 cm prostor kolem hromádek).
  • 5Pečte 9 minut, pak (pokud chcete dosáhnout pravidelného kruhového tvaru) plech vyndejte z trouby a kruhovým vykrajovátkem můžete zarovnat tvar sušenek (nikoli vykrojením, ale „ohraničováním“ – kruhovým pohybem vykrajovátka podél hrany sušenky). Následně sušenky vraťte na další 2 – 3 minuty do trouby. Nechte na plechu vychladnout.
  • 6Celkový čas pečení doporučuji vyzkoušet na jedné sušence, kterou upečete samotnou jako první (záleží na velikosti hromádek těsta).
  • POSTUP NA KRÉM
  • 1Všechny suroviny krom másla a šlehačky smíchejte metličkou v rendlíku, přiveďte k varu a povařte dvě minuty za stálého míchání (konzistence uvařeného pudinku). Odstavte z tepla a vmíchejte máslo.
  • 2Přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte v lednici zcela vychladnout.
  • 3Smetanu ušlehejte dotuha. Stěrkou vmíchejte do pudinkového základu.
  • POSTUP NA DOKONČENÍ
  • 1Na srdíčko vystřihněte z papíru šablony většího a menšího srdíčka. Přiložte větší šablonu na sušenku a pocukrujte moučkovým cukrem. Přiložte menší šablonu a přes sítko nasypejte kakao. Podávejte s pomerančovým krémem.
4 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 2 roky ago

    To vypadá skvěle, jde o zajímavou kombinaci chutí 🙂

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    na pohled hezké 🙂

  3. 5 stars
    Moc hezké a dobré.

  4. vzhledově moc pěkné 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account