POSTUP NA TĚSTO
1Nad vodní lázní v misce rozpusťte společně čokoládu s máslem. Nechte vychladnout.
2Prošlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Vmíchejte zchladlou čokoládovou směs a následně směs mouky, kakaa, ořechů, soli a sody.
3Nakonec zamíchejte do těsta nasekanou čokoládu. Těsto dejte na půl hodiny až hodinu do lednice.
4Rozehřejte troubu na horní a dolní ohřev na 180° C. Lžičkou tvarujte na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky (vrchovatá lžička) v dostatečné vzdálenosti od sebe (nechte cca 5 cm prostor kolem hromádek).
5Pečte 9 minut, pak (pokud chcete dosáhnout pravidelného kruhového tvaru) plech vyndejte z trouby a kruhovým vykrajovátkem můžete zarovnat tvar sušenek (nikoli vykrojením, ale „ohraničováním“ – kruhovým pohybem vykrajovátka podél hrany sušenky). Následně sušenky vraťte na další 2 – 3 minuty do trouby. Nechte na plechu vychladnout.
6Celkový čas pečení doporučuji vyzkoušet na jedné sušence, kterou upečete samotnou jako první (záleží na velikosti hromádek těsta).
POSTUP NA KRÉM
1Všechny suroviny krom másla a šlehačky smíchejte metličkou v rendlíku, přiveďte k varu a povařte dvě minuty za stálého míchání (konzistence uvařeného pudinku). Odstavte z tepla a vmíchejte máslo.
2Přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte v lednici zcela vychladnout.
3Smetanu ušlehejte dotuha. Stěrkou vmíchejte do pudinkového základu.
POSTUP NA DOKONČENÍ
1Na srdíčko vystřihněte z papíru šablony většího a menšího srdíčka. Přiložte větší šablonu na sušenku a pocukrujte moučkovým cukrem. Přiložte menší šablonu a přes sítko nasypejte kakao. Podávejte s pomerančovým krémem.