Čokochlebíček se sušeným ovocem. Rychlý, zdravý a lahodný dezert pro zpříjemnění odpoledne

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 50 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 hrnek Špaldová mouka
  • 1 ks Kypřící prášek bez fosfátů
  • 3/4 hrnek Med
  • 1 špetka Sůl
  • 2 lžíce Kakaový prášek
  • 1 ks Vejce
  • 1/2 hrnek Kokosový olej
  • 1 hrnek Kokosové mléko
  • 1/2 hrnek Sušené ovoce (brusinky, švestky, rozinky, meruňky...)
  • 1 ks Strouhanou kůru z 1 BIO citronu

Instrukce

  • Zpříjemněte si odpoledne se šálkem napěněného latíčka nebo bylinkového čaje a k tomu si dopřejte kousek tohoto lahodného dezertu. Čokochlebíček je tím pravým doplňkem pro váš pohodový brunch. Vezměte ho na setkání s přáteli a sklízejte pochvaly. 
    Moje děti milují cokoliv, co je tmavé a připomíná to čokoládu. Tímto moučníkem je pokaždé ohromím. Splňuje všechno, co od sladkosti vyžadují. A já mám skvělý pocit z toho, že jim dopřávám v každém soustu pořádný kus zdraví.
    Zapomeňte na kupované buchty a upečte si domácí chlebíček. Třeba jen tak pro radost a potešení. 
    Co budete potřebovat?
    2 hrnky špaldové mouky1 kypřící bezfosfátový prášek do pečiva3/4 hrnku medušpetku soli2 PL kakaového prášku (nebo 1 PL karobu)1 vajíčko1/2 hrnku rozehřátého kokosového oleje1 hrnek (kokosového) mléka1/2 hrnku sušeného ovoce (rozinky, brusinky, švestky, meruňky...)strouhanou kůru z 1 BIO citronu
     
    A jak dál?
    Troubu předehřejte na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem.
    Sušené ovoce namočte do teplé vody, aby se zvláčnilo a změklo. Sušené švestky a meruňky překrájejte na menší kousky.
    Do mísy prosejte mouku. Přidejte kypřící prášek, osolte a přisypte kakaový prášek. Promíchejte.
    Přilijte ostatní tekuté ingredience: med, mléko ve kterém rozšlehejte vajíčko a rozehřátý olej.
    Nakonec přimíchejte scezené a vyždímané ovoce s citronovou kůrou.
    Těsto míchejte, dokud nebude vláčné a bez hrudek.
    Vlijte ho do vymazané formy a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 50 minut. Než moučník vyndáte, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, je pečený.
    Nechte vychladnout. Můžete ho polít polevou a posypat sušenými brusinkami. Nebo jen pocukrujte a servírujte.
    Tip na polevu:
    1/2 hrnku čokoládových čipsů (bílých) rozehřejte nad vodní lázní a přidejte 1 ČL kokosového mléka. Zamíchejte a pokapejte moučník.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account