Zpříjemněte si odpoledne se šálkem napěněného latíčka nebo bylinkového čaje a k tomu si dopřejte kousek tohoto lahodného dezertu. Čokochlebíček je tím pravým doplňkem pro váš pohodový brunch. Vezměte ho na setkání s přáteli a sklízejte pochvaly. Moje děti milují cokoliv, co je tmavé a připomíná to čokoládu. Tímto moučníkem je pokaždé ohromím. Splňuje všechno, co od sladkosti vyžadují. A já mám skvělý pocit z toho, že jim dopřávám v každém soustu pořádný kus zdraví.Zapomeňte na kupované buchty a upečte si domácí chlebíček. Třeba jen tak pro radost a potešení. Co budete potřebovat?2 hrnky špaldové mouky1 kypřící bezfosfátový prášek do pečiva3/4 hrnku medušpetku soli2 PL kakaového prášku (nebo 1 PL karobu)1 vajíčko1/2 hrnku rozehřátého kokosového oleje1 hrnek (kokosového) mléka1/2 hrnku sušeného ovoce (rozinky, brusinky, švestky, meruňky...)strouhanou kůru z 1 BIO citronuA jak dál?Troubu předehřejte na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem.Sušené ovoce namočte do teplé vody, aby se zvláčnilo a změklo. Sušené švestky a meruňky překrájejte na menší kousky.Do mísy prosejte mouku. Přidejte kypřící prášek, osolte a přisypte kakaový prášek. Promíchejte.Přilijte ostatní tekuté ingredience: med, mléko ve kterém rozšlehejte vajíčko a rozehřátý olej.Nakonec přimíchejte scezené a vyždímané ovoce s citronovou kůrou.Těsto míchejte, dokud nebude vláčné a bez hrudek.Vlijte ho do vymazané formy a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 50 minut. Než moučník vyndáte, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, je pečený.Nechte vychladnout. Můžete ho polít polevou a posypat sušenými brusinkami. Nebo jen pocukrujte a servírujte.Tip na polevu:1/2 hrnku čokoládových čipsů (bílých) rozehřejte nad vodní lázní a přidejte 1 ČL kokosového mléka. Zamíchejte a pokapejte moučník.