ČOČKOVÉ BOLOGNESE
Ingredience
- 1 střední cibule nakrájená na malé kousky
- 1 střední mrkev jemně nastrouhaná
- 2 plechovky čočky okapané a umyté (nebo 500 gramů vařené čočky)
- 1 ½ lahve rajčatového protlaku nebo 3–4 plechovky
- Mletý černý pepř
- Čerstvé nebo sušené italské zelené bylinky např. bazalka, oregano, tymián, rozmarýn
- 3 –4 polévkové lžíce lahůdkového sušeného droždí
- volitelné, ale přidává příjemnou chuť a trochu krémovost
- Sůl podle chuti
- 1 balení celozrnných špageT
Instrukce
- Předehřejeme pánev na středně vysokou teplotu, poté orestujeme cibuli
- (na troše oleje, popř. možné bez oleje).
- Po pár minutách přidáme nastrouhanou mrkev se špetkou soli a necháme
- 5–10 minut vydusit.
- Přidáme čočku, rajčatový protlak a bylinky. Vaříme několik minut a podle
- chuti dochutíme trochou soli a pepře.
- Na závěr přidáme lahůdkové sušené
- droždí a podáváme čerstvé s uvařenými celozrnnými těstovinami. Na poslední 3 minuty můžeme přidat i několik hrstí baby špenátu.