čočková pomazánka
Ingredience
- lžíceolivového oleje
- 2 šalotky
- 3 stroužkyčesneku
- 1 lžičkařímského kmínu
- 1 lžičkamletého koriandru
- 2 cmčerstvého zázvoru
- 1 lžičkakurkumy
- 400 mlvody
- 2 rovné lžičkysoli
- pepř
- 200 gčervené čočky Lagris
- 100 mlkokosového mléka
- šťáva z 1/2 citronu
Instrukce
- V kastrůlku si rozpálíme olej a opečeme na něm najemno posekané šalotky a česnek. Přidáme římský kmín, koriandr, nastrouhaný zázvor a kurkumu a minutku opékáme, až se koření rozvoní. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, vsypeme červenou čočku a 10 minut vaříme.
- Pak přidáme i kokosové mléko a citronovou šťávu, přivedeme znovu k varu a poté vypneme plamen. Necháme vychladnout, podáváme s knäckebrotem nebo pitou a posypeme čerstvým koriandrem. Pokud nemáme rádi čerstvý koriandr, jehož chuť je trochu neobvyklá, dobře poslouží i bazalka nebo čerstvý tymián.
Tento recept jsem ještě nezkoušela, tak to musím dohonit.
super, budu rada…
Nadi, taky to zkusím, mám ráda čočku a mám jí doma zásoby… 🙂
čočku mám ráda na všechny způsoby, díky za recept 🙂
Rado se stalo 🙂