Go Back
+ servings

čočková pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • lžíceolivového oleje
  • 2 šalotky
  • 3 stroužkyčesneku
  • 1 lžičkařímského kmínu
  • 1 lžičkamletého koriandru
  • 2 cmčerstvého zázvoru
  • 1 lžičkakurkumy
  • 400 mlvody
  • 2 rovné lžičkysoli
  • pepř
  • 200 gčervené čočky Lagris
  • 100 mlkokosového mléka
  • šťáva z 1/2 citronu

Instrukce

  • V kastrůlku si rozpálíme olej a opečeme na něm najemno posekané šalotky a česnek. Přidáme římský kmín, koriandr, nastrouhaný zázvor a kurkumu a minutku opékáme, až se koření rozvoní. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, vsypeme červenou čočku a 10 minut vaříme.
  • Pak přidáme i kokosové mléko a citronovou šťávu, přivedeme znovu k varu a poté vypneme plamen. Necháme vychladnout, podáváme s knäckebrotem nebo pitou a posypeme čerstvým koriandrem. Pokud nemáme rádi čerstvý koriandr, jehož chuť je trochu neobvyklá, dobře poslouží i bazalka nebo čerstvý tymián.