čočková pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 3 -4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 400 ml vody
  • 2 rovné lžičky soli
  • pepř
  • 200 g červené čočky Lagris
  • 100 ml kokosového mléka
  • šťáva z 1/2 citronu

K podávání:

  • knäckebrot

Instrukce

  • V kastrůlku si rozpálíme olej a opečeme na něm najemno posekané šalotky a česnek. Přidáme římský kmín, koriandr, nastrouhaný zázvor a kurkumu a minutku opékáme, až se koření rozvoní. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, vsypeme červenou čočku a 10 minut vaříme.
  • Pak přidáme i kokosové mléko a citronovou šťávu, přivedeme znovu k varu a poté vypneme plamen. Necháme vychladnout, podáváme s knäckebrotem nebo pitou a posypeme čerstvým koriandrem. Pokud nemáme rádi čerstvý koriandr, jehož chuť je trochu neobvyklá, dobře poslouží i bazalka nebo čerstvý tymián.
5 Komentářů
  1. Určitě by se to dalo, dle mého ve výsledku podobné na hummus, však je to také luštěnina a záleží spíš na konečném dochucení.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavá pomazánky, já spíš dělám z čočky saláty, ale tohle by stálo za vyzkoušení (za mě samozřejmě bez cibule)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account