Novoroční čočka po Italsku: Salsiccia e lenticchie

Vytisknout recept
Klobásu pokrájenou na kolečka (je možné použít jak italksou Salsiccia klobásu, tak i klasickou tvrdou klobásu maďarského typu) necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme maso a k oleji přisypeme najemno pokrájenou mrkev a řapíkatý celer, přidáme česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.

Z měkké cibuli vmícháme rajčata z plechovky, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme decku vody, nebo lépe vývaru a vína. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu. Necháme víno chvilku odvařit.

Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 20-40 minut (záleží na druhu čočky).
Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vývaru. Na závěr vmícháme čerstvý tymián. 
 
 
Foto: Pinterest
0,5kg - čočka (zelená, žlutá...)
1ks - rajčata plech
1ks - mrkev
1ks - řapík. celer
1ks - cibule, česnek stroužek
1špetka - jalovec, muškát, bobkový list a chilli
1lžíce - tymian čerstvý
1dcl - víno červené
ks - voda/vývar
1ks - klobása
2lžička - olivový olej
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account