Citronová bábovka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 0
Uvařila IvanaVladyková

Ingredience

  • 1/2 ks Citrón
  • 150 g Bílý jogurt
  • 1 lžíce Citrónová kůra
  • 200 ml Polohrubá mouka
  • 120 g Cukr
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 90 ml Olej
  • 1 ks Prášek do pečiva

Instrukce

  • Z citronu ostrouháme potřebné množství kúry a následně z něj vymačkáme šťávu. Vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kúrou. Přidáme jogurt, olej a citronovou šťávu. Společně promícháme a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Pokud máte rádi intenzivnější chuť citronu, tak jako my, nebojte se dát šťávu z celého citronu a klidně přidejte i trošku citronového aroma.
    Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v dobře předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia dozlatova. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account