Jablečný koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Uvařila MartinaJanečková

Ingredience

  • 2 ks Vejce
  • 3/4 hrnek Cukr
  • 4 lžíce Olej
  • 10 dkg Hladká mouka
  • 20 dkg Polohrubá mouka
  • 2 dcl Mléko
  • 1 ks Kypřicí prášek
  • 1 lžička Skořice
  • Jablka
  • Žmolenka

Instrukce

  • Tenhle původně francouzský hit prostě musíte mít ve svém repertoáru!
    Smícháme vejce, cukr, olej, skořici, mléko a mouky s kypřicím práškem. Vznikne lité těsto, které nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyloženým pečicím papírem.
    Poklademe pokrájenými jablky, které můžeme ještě dle chuti přisladit cukrem a skořící. Posypeme žmolenkou.
    Pečeme 5 minut na 200 stupňů Celsia, pak 25 minut na 180 stupňů Celsia.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account