Cibulový quiche

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila NikolaGlosová

Ingredience

  • 300 g Hladká mouka
  • 125 g Máslo
  • 100 ml Vlažná voda
  • 2 - 3 lžička Sůl
  • 250 g Smetana 12%
  • 170 g Strouhaná gouda
  • 7 ks Velká cibule
  • 2 ks Žloutek
  • 1 lžíce Olivový olej
  • 2 dcl Bílé víno
  • 2 lžička Provensálské koření
  • 1 lžička Pepř

Instrukce

  • Nejdříve připravíme těsto z hladké mouky, másla, vlažné vody, špetky soli a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.
     
    Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme.
    Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou.
    Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.
    Hotový quiche můžeme podávat teplý i studený, mně teda více chutná ještě teplý 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account