Vánoční cukroví s Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí

Vytisknout recept
Z hladké mouky, másla, cukru a Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí zpracujeme těsto, které dáme do lednice ztuhnout. Můžeme hodinu, ale klidně i celou noc. Těsto si před zpracováním necháme povolit, jinak by se nám opravdu špatně vyvalovalo.
Vyválíme plát vysoký asi 3 mm, můžeme podsypávat a vykrajujeme různé tvary. Okolní těsto dáme stranou, vykrájené tvary posypeme rozemletými oříšky a lehce přejedeme válečkem.
Pečeme na pečícím papíru asi na 180 - 190 °C. do růžova. Hotové tvary necháme trochu vychladnout a obalujeme ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým.

150ml - Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí
400g - hladká mouka
250g - máslo
50g - moučkový cukr
ks - vlašské ořechy, vanilkový a moučkový cukr podle potřeby
příprava - 20
vaření - 10
Kategorie Cukroví
Uvařila KateřinaGoroškov

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account