Nejdříve připravíme těsto z hladké mouky, másla, vlažné vody, špetky soli a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme.Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou.Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.Hotový quiche můžeme podávat teplý i studený, mně teda více chutná ještě teplý :)