Cibulový quiche

Vytisknout recept
Nejdříve připravíme těsto z hladké mouky, másla, vlažné vody, špetky soli a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.
 
  1. Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme.
  2. Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou.
  3. Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.
Hotový quiche můžeme podávat teplý i studený, mně teda více chutná ještě teplý 🙂
300g - hladká mouka
125g - máslo
100ml - vlažná voda
2-3lžička - sůl
250g - 12% smetana
170g - nastrouhaná gouda
7ks - velké cibule
2ks - žloutek
1lžíce - olivový olej
2dcl - bílé víno
2lžička - provensálské bylinky
1lžička - mletý pepř
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Chuťovka
Uvařila NikolaGlosová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account