CHLEBÍK S MAČKANOU DÝNÍ, HOŘČICÍ, PEČENÝM ZELÍM, JABLKY A LÍSKOVÝMI OŘECHY
Ingredience
- kváskový chléb
- 750 g dýně hokkaido
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice pokud nemáte hrubozrnnou, použijte dijonskou v polovičním množství
- ½ jablka
- 150 g červeného zelí
- koření skořice, chilli, pepř, kardamom nebo perníkové koření
- kokosový olej
- uzený tempeh
- lískové ořechy
Instrukce
- Mačkaná dýně
- Dýni nakrájejte na větší kostky, lehce omastěte olivovým olejem a pečte na pečícím papíru zhruba 20 minut na 200 °C.
- Jakmile je dýně úplně měkká, vyjměte ji z trouby a vidličkou rozmačkejte na pastu.
- Pár větších kousků není na škodu, ale cílem by měla být pomazánka, která má krémovou konzistenci a drží pohromadě.
- V případě, že je vaše dýně sušší, přidejte trochu vody a oleje podle potřeby.
- Vmíchejte hrubozrnnou hořčici a dosolte. Pamatujte, že na plátku chleba se chutě trochu stáhnou, můžete proto pomazánku udělat výraznější.
- Pečené zelí
- Zelí rozeberte na plátky a nakrájejte na trojúhelníčky o délce cca 5 cm.
- Promíchejte s kořením, lžičkou kokosového oleje a solí.
- Pořádně vše promasírujte a pečte v troubě, která je horká ještě po pečení dýně. Pečte do křupava.
- Zdobení chleba
- Jablko a tempeh nakrájejte na tenké plátky.
- Tempeh můžete na pánvi krátce nasucho opražit pro výraznější chuť.
- Na plátek opečeného chleba namažte silnou vrstvu mačkané dýně, ozdobte hojně zelím, tempehem, jablkem a zasypte nakrájenými lískovými ořechy.
Zajímavý recept. Vyzkoušíme, uvidíme.
Souhlasím je třeba vyzkoušet. Budu velmi ráda, potěší mě to.
Pokrm vypadá velmi lákavě, ale bude kolem toho asi dost práce na to, že manžel by to stejně nejedl…
jo no chlapi to znám…
zajímavý recept, hezky to vypadá
Děkuji Vám pěkně.