Mačkaná dýně
Dýni nakrájejte na větší kostky, lehce omastěte olivovým olejem a pečte na pečícím papíru zhruba 20 minut na 200 °C.
Jakmile je dýně úplně měkká, vyjměte ji z trouby a vidličkou rozmačkejte na pastu.
Pár větších kousků není na škodu, ale cílem by měla být pomazánka, která má krémovou konzistenci a drží pohromadě.
V případě, že je vaše dýně sušší, přidejte trochu vody a oleje podle potřeby.
Vmíchejte hrubozrnnou hořčici a dosolte. Pamatujte, že na plátku chleba se chutě trochu stáhnou, můžete proto pomazánku udělat výraznější.
Pečené zelí
Zelí rozeberte na plátky a nakrájejte na trojúhelníčky o délce cca 5 cm.
Promíchejte s kořením, lžičkou kokosového oleje a solí.
Pořádně vše promasírujte a pečte v troubě, která je horká ještě po pečení dýně. Pečte do křupava.
Zdobení chleba
Jablko a tempeh nakrájejte na tenké plátky.
Tempeh můžete na pánvi krátce nasucho opražit pro výraznější chuť.
Na plátek opečeného chleba namažte silnou vrstvu mačkané dýně, ozdobte hojně zelím, tempehem, jablkem a zasypte nakrájenými lískovými ořechy.