Cheesecake se skořicí
Ingredience
- Korpus
- 30 g máslových sušenek
- 15 g másla
- 1 čl. cejlonské skořice
- Náplň
- 2 PL mascarpone
- 1 PL zakysané smetany
- 2 PL šlehačky
- 1 PL moučkového cukru
- 1 PL hladké mouky
- špetka vaší oblíbené mleté vanilky
- Poleva
- 20 g bílé čokolády
- 1 PL kokosového oleje
Instrukce
- Rozpuštěné máslo vmícháme do rozmixované směsi sušenek se skořicí. Směs natlačíme do zapékací formičky. Korpus pečeme 10 minut na 180 stupňů.
- Vymícháme mascarpone se zakysanou a šlehačkou. Přidáme cukr, vanilku a prosátou mouku. Opatrně naposledy promícháme.
- Připravený krém si vylijeme na předpečený korpus a pečeme 55minut na 150 stupňů.
- Na závěr cheesecake polijeme čokoládovou polevou a zachladíme.
Zaujímavý recept veľmi ma oslovil a cez víkend ho urobím.
Moc hezký a dobrý dortík.
hlavne zdravý 🙂
jistě to bude velká dobrota 🙂
tak tohle by byl asi pidi dortík, na kterém bych si ovšem pochutnala