Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cheesecake se skořicí
Vytisknout recept
Ke kávičce v práci je jako stvořený. Hlavní ingredience je cejlonská skořice.
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
15
minutes
min
Čas vaření
1
hour
hod.
5
minutes
min
Celkový čas
1
hour
hod.
20
minutes
min
Porce
1
osoba
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
Korpus
30
g
máslových sušenek
15
g
másla
1
čl. cejlonské skořice
Náplň
2
PL mascarpone
1
PL zakysané smetany
2
PL šlehačky
1
PL moučkového cukru
1
PL hladké mouky
špetka vaší oblíbené mleté vanilky
Poleva
20
g
bílé čokolády
1
PL kokosového oleje
Instrukce
Rozpuštěné máslo vmícháme do rozmixované směsi sušenek se skořicí. Směs natlačíme do zapékací formičky. Korpus pečeme 10 minut na 180 stupňů.
Vymícháme mascarpone se zakysanou a šlehačkou. Přidáme cukr, vanilku a prosátou mouku. Opatrně naposledy promícháme.
Připravený krém si vylijeme na předpečený korpus a pečeme 55minut na 150 stupňů.
Na závěr cheesecake polijeme čokoládovou polevou a zachladíme.