CELOZRNNÉ KOSTKY

Vytisknout recept
Pokud nechcete používat váleček na rozválení těsta, můžete vytvarovat bulky.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 15 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 100 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 400 g špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 300 ml mléka
  • 20 g soli
  • 1 pytlík sušeného droždí
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • Semínka dle chuti

Instrukce

  • Pokud nechcete používat váleček na rozválení těsta, můžete vytvarovat bulky.
  • Do mísy si odvážíme obě mouky, sušené droždí, sůl a metlou promícháme. Přidáme mléko, olej a vypracujeme těsto. Necháme kynout 60 minut. Těsto může lehce lepit. Těsto nevykyne tolik jako při použití světlé hladké mouky.
  • Po hodině si vyválíme cca 1,5 cm široký plát a vykrájíme kostky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Kostky pomažeme vodou a posypeme semínky.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásné a povedené.

  2. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Celozrnné kocky vyzerajú mňamkovo

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    takové pečivo také dělám 🙂

  4. LucieGajdíková 2 roky ago

    Jako z pekárny

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account