CELOZRNNÉ KOSTKY
Ingredience
- 100 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
- 400 g špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 300 ml mléka
- 20 g soli
- 1 pytlík sušeného droždí
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- Semínka dle chuti
Instrukce
- Pokud nechcete používat váleček na rozválení těsta, můžete vytvarovat bulky.
- Do mísy si odvážíme obě mouky, sušené droždí, sůl a metlou promícháme. Přidáme mléko, olej a vypracujeme těsto. Necháme kynout 60 minut. Těsto může lehce lepit. Těsto nevykyne tolik jako při použití světlé hladké mouky.
- Po hodině si vyválíme cca 1,5 cm široký plát a vykrájíme kostky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Kostky pomažeme vodou a posypeme semínky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.
Krásné a povedené.
Moc se povedly.
Celozrnné kocky vyzerajú mňamkovo
takové pečivo také dělám 🙂
Jako z pekárny