Pokud nechcete používat váleček na rozválení těsta, můžete vytvarovat bulky.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hourhod.
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.30 minutesmin
Porce 15porcí
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
100gžitné celozrnné hladké mouky Pernerka
400gšpaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
300mlmléka
20gsoli
1pytlík sušeného droždí
2polévkové lžíce olivového oleje
Semínka dle chuti
Instrukce
Pokud nechcete používat váleček na rozválení těsta, můžete vytvarovat bulky.
Do mísy si odvážíme obě mouky, sušené droždí, sůl a metlou promícháme. Přidáme mléko, olej a vypracujeme těsto. Necháme kynout 60 minut. Těsto může lehce lepit. Těsto nevykyne tolik jako při použití světlé hladké mouky.
Po hodině si vyválíme cca 1,5 cm široký plát a vykrájíme kostky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Kostky pomažeme vodou a posypeme semínky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.