Bulgogi Bowl
Ingredience
- 1 PL sójové omáčky
- 15 g třtinového cukru
- ½ ČL gochujang čili pasty anebo srirachy
- 15 g sezamového oleje
- 2 stroužky česneku
- 40 g nashi hrušky
- ½ ČL sečuánského pepře
- 2 PL řepkového oleje
- 1 x Good Calories Rostlinné mleté
Korejský okurkový salát:
- 1 okurka
- Sůl dle chuti
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL sezamového oleje
- 1 PL čili oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 PL sezamových semínek
Instrukce
- V misce smíchejte sójovou omáčku, třtinový cukr, čili pastu, sezamový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou (nashi) hrušku a namletý sečuánský pepř.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte do zlatova Good Calories Rostlinné mleté. Když už je křupavé, přilijte marinádu a všechno spolu 5 minut vařte, aby se chutě Bulgogi spojily.
- Mezitím nakrájejte okurku na menší hranolky a pořádně osolte. Nechte je 15 minut odstát, aby pustily šťávu. Následně je dobře osušte a zalijte sójovou omáčkou, sezamovým olejem, čili olejem, prolisovaným česnekem a posypte sezamovým semínkem.
- Hotové Bulgogi podávejte s jasmínovou rýži, okurkami na korejský způsob a další zeleninou dle vaší chuti. Nikoleta Kováčová doporučuje brokolici vařenou na páře, avokádo, ředkvičky a limetku na zakápnutí.
Možné přílohy:
- Jasmínová rýže, brokolice, ředkvičky, avokádo, limetka, koriandr a sezamové semínko
Neznám, ale možná někdy vyzkouším 🙂
Bude to jistě moc dobré, i když některé názvy vůbec neznám.
Bowl mám moc ráda, takže tohle mi určitě bude chutnat. I když podle názvu slyším poprvé.