Bulgogi Bowl

Print Recipe
Bulgogi, v překladu „ohnivé maso“, pochází z Korejského poloostrova, kde jej běžně najdete v luxusních restauracích, ale i v supermarketech. Dnes si představíme jeho rostlinnou obdobu, kterou si snadno připravíte i doma a na masovou variantu možná zapomenete úplně. Autorkou receptu je respektovaná veganská food blogerka Nikoleta Kováčová, známá také jako „Surová dcerka“.
Kategorie Vege
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredients

  • 1 PL sójové omáčky
  • 15 g třtinového cukru
  • ½ ČL gochujang čili pasty anebo srirachy
  • 15 g sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g nashi hrušky
  • ½ ČL sečuánského pepře
  • 2 PL řepkového oleje
  • 1 x Good Calories Rostlinné mleté

Korejský okurkový salát:

  • 1 okurka
  • Sůl dle chuti
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1 PL sezamového oleje
  • 1 PL čili oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL sezamových semínek

Instructions

  • V misce smíchejte sójovou omáčku, třtinový cukr, čili pastu, sezamový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou (nashi) hrušku a namletý sečuánský pepř.
  • Na pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte do zlatova Good Calories Rostlinné mleté. Když už je křupavé, přilijte marinádu a všechno spolu 5 minut vařte, aby se chutě Bulgogi spojily.
  • Mezitím nakrájejte okurku na menší hranolky a pořádně osolte. Nechte je 15 minut odstát, aby pustily šťávu. Následně je dobře osušte a zalijte sójovou omáčkou, sezamovým olejem, čili olejem, prolisovaným česnekem a posypte sezamovým semínkem.
  • Hotové Bulgogi podávejte s jasmínovou rýži, okurkami na korejský způsob a další zeleninou dle vaší chuti. Nikoleta Kováčová doporučuje brokolici vařenou na páře, avokádo, ředkvičky a limetku na zakápnutí.

Možné přílohy:

  • Jasmínová rýže, brokolice, ředkvičky, avokádo, limetka, koriandr a sezamové semínko
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Neznám, ale možná někdy vyzkouším 🙂

  2. 5 stars
    Bude to jistě moc dobré, i když některé názvy vůbec neznám.

  3. NelaVávrová 2 roky ago

    Bowl mám moc ráda, takže tohle mi určitě bude chutnat. I když podle názvu slyším poprvé.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account