broskvový koláč

Vytisknout recept
Včera manžel koupil broskve, ale vyly měkké a potřebovaly IHNED spotřebovat.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • Dužina z 1 kg broskví
  • 2 hrnky špaldové celozrnné mouky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 prdopeč
  • 2 lžičky vanilkového cukru s citronem
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje

Instrukce

  • Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva.
  • Přidáme vejce, olej a mléko.
  • Vytvoříme těsto.
  • Dáme na plech na pečící papír
  • Broskve oloupeme, pokrájíme a vložíme na těsto.
  • Posypeme trochou vanilkového cukru s citronovou kůrou.
  • Pečeme v troubě na 170°C cca půl hodiny.
  • Koláč vyzkoušíme špejlí.
5 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 8 měsíců ago

    5 stars
    Neměl chybu.

  2. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Tento koláč dělám často z broskvového kompotu.

    • Author
      Lenka Hudečková 10 měsíců ago

      jasně, taky jsem dříve hodně používala kompoty, dnes už moc ne.
      V obchodech je neskutečně zdražili a ovoce na zavařování nemám 🙁

  3. NelaVávrová 10 měsíců ago

    Mnam 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account