Braunies

Vytisknout recept
Můj pobyt v Polsku mi přinesl nejen kamarády, přátele, zkušenosti, ale i možnost zkusit něco z jejich kuchyně. Tohle mě oslovilo, protože to není tradiční způsob a je zvláštní a každému kdo ochutná chutná, jen se diví ingrediencím.....
 
Takže fazole a banány (banány by měly být zralé, klidně černá slupka ) rozmixujeme na kaši tyčovým mixérém. Potom přidáme větší vajíčka, kakao, sodu, kypřící prášek, třtinový cukr ten můžete nahradit i xylitolem, rozpuštěný kokosový olej a pokrájenou čokoládu dávám kvalitní a stačí půlka, může být i s ořechami ( ale já dávám jen čistou čokoládu ) pořádně to zamíchám do hladké a lesklé hmoty ( nemixuji kvůli čokoládě ) ... Vlejeme do menší formy na pečící papír, pečeme na 180°C cca 45 min v mojí troubě peču skoro hodinu. Pamatujme, že neotvíráme během pečení aby se nám těsto nesrazilo, na konci 45 min pouze zkontrolujeme jestli potřeba dopéct nebo ne. Ve vnitř to bude lepkavé, takže špejle nikdy nebude suchá.
Překlopíme na talíř nebo plech necháme vystydnout dáme maliny nebo jiné lesní ovoce - já ho dávám na noc do ledničky a další den podávám je boží. Dá se pocukrovat moučkovým cukrem pokud by se vám zdálo hořké.
2 plechovkyks - červené fazole
2 - 3ks - zralé banany
3ks - vejce
3lžíce - kakao
3lžíce - kokosový olej
1,5lžička - soda
1,5lžička - kypřící prášek do pečiva
0,75hrnek - třtinový cukr
půlkaks - kvalitní čokoláda
baleníks - maliny
příprava - 30
vaření - 45-60
Kategorie Chuťovka
Uvařila MichaelaRybáková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account